Peacenomad

7.000 km te voet, alléén met de rugzak, door 12 landen, vanaf 1 augustus 2019

🚶🏼
0 km

Vredestocht 2019-2020

Op 1 augustus vertrekt Christine opnieuw, en stapt van thuis uit in België naar Afrika, en terug langs Santiago de Compostela en Canterbury.

Ze gaat de grote uitdaging aan om helemaal alleen zo’n 7.000 km in 1 trek te voet af te leggen en 12 landen te doorkruisen: België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Italië, Monaco, Frankrijk, Andorra, Spanje, Marokko, Portugal, Engeland, en terug naar België, de cirkel sluitend.

Overdag stapt Christine langs GR-paden in de stilte van de natuur en profiteert ze van deze heerlijke eenzame tijd om te mediteren, te bidden, haar gedachten meer en meer te leren beheersen… , en ook nog tijdens kleine pauzes te kunnen schrijven aan haar boek ‘Peacenomad’.

Tegen de avond gaat ze op zoek naar een familie die voor 1 nacht een pelgrim wil ontvangen. De deuren van de harten gaan dan wederzijds spontaan en onverwachts open, en er volgt een uitwisseling op hoger niveau : er ‘zijn’ voor elkaar, met aandacht ‘luisteren’, en unieke levenservaringen ‘delen’.

Deze lange, cirkelvormige pelgrimstocht voor Vrede zal meer dan 1 jaar duren en eindigt dwars door Vlaanderen, waar een reeks voordrachten op het programma staan, en ze haar autobiografie ‘Peacenomad’ zal voorstellen.

Dan zal zij ook het antwoord geven op vele vragen, o.a. : ‘hoe maakt een 62-jarige vrouw een voettocht van duizenden kilometers lang? Van waar haalt ze de moed, de kracht, de gezondheid?’

Wie dit wenst, kan haar volgen op peacenomad.org en eventueel deze Vredespelgrim uitnodigen …